Тестирано девет особа у Беранама

Вријеме читања < 1 минут

Недалеко од  Инфективног одјељења Опште болнице у Беранама  постављен је  контејнер  за замјену контаминиране заштитне одјеће особља које би радило са пацијентима који су под сумњом или су обољели од корона вируса.

У Беранама је до сада тестирано 9 особа на корона вирус, од чега је 8 негативних налаза, а резултати посљедњег налаза очекују се у току дана. Под санитарно здравственим надзором се налази 204 особе са територије наше општине, а њих 53 је изашло из надзора.

“До данас у Општој болници у Беранама није дијагностификован ниједан случај код кога је потврђено присуство коронавируса  и околним градовима. У болници у Бијелом Пољу већ више од годину дана нема инфектолога, тако да и пацијенти са поручја те, као и осталих општина упућују се код нас” казао је инфектолог Опште болнице др Милован Живковић.

Општа болница у Беранама, по ријечима Живковића  располажу са пет респиратора, али да очекују да ће та бројка убрзо бити увећана, те да је и са постојећим капацитетима Општа болница у Беранама спремна да обезбиједи свим пацијентима болничко лијечење и адекватну његу. Он је  апеловао  на грађане да буду одговорни и да поштују све савјете и препоруке надлежних институција и љекара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest