То Монтенегро: Сва запошљавања су законита

Из “То Монтенегро” одговорили на оптужбе предсједнице СДП-а Драгиње Вуксановић Станковић

Регрутација и селекција кандидата за све радне позиције у компанији “То Монтенегро” се обављају сходно Закону о раду и у складу са Правилником о систематизацији фирме.

То је званично речено “Вијестима” у национаном авио-превознику поводом тврдњи предсједнице СДП-а Драгиње Вуксановић Станковић о наводним злоупотребама у компанији приликом запошљавања.

На сједници Одбора за политички систем, правосуђе и управу у сриједу Вуксановић Станковић указала је на, како је навела, велику злоупотребу у компанији “То Монтенегро”, гдје је расписан оглас за пријем бројних стјуардеса и стјуарда без радног искуства.

”При томе су бројне стјуардесе и стјуарди остали без посла, са преко 20 година радног искуства. Били су у обавези да их врате на радна мјеста. Али ће се утврдити ко је примљен и по којем основу и ко је по чему подобан”, рекла је Вуксановић Станковић не понудивши за изречено конкретне доказе.

Из “То Монтенегро” су истакли да је кабинско особље, односно, свих тренутних 23 запослених из бившег националног авио-превозника Монтенегро Аирлинеса.

”Поред тога, скоро 90 одсто од укупног броја запослених у компанији су бивши запослени МА. Ово јасно показује да смо увијек врло одговорно поступали приликом процеса селекције кандидата, што ћемо наставити да чинимо. За свако радно мјесто па тако и за ово, дефинисани су строги процеси селекције кандидата који имају више фаза, у зависности од самог описа посла који је предвиђен”, саопштили су из те компаније.

Они су позвали све који желе да своју каријеру граде у авијацији, било да имају претходно искуство или желе да буду нови чланови кабинског особља црногорске националне авио-компаније, да се пријаве на конкурс.

Извор: Вијести

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest