Традиционална културна манифестација XIV „Полимске књижевне стазе“

ЈУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ

Обавјештење

           Традиционална културна манифестација XIV „Полимске  књижевне  стазе“  у организацији Центра за културу, а под покровитељством Министарства  културе Црне Горе, заказана је за петак  20. 11. 2020. године  у Народној библиотеци  „Др Радован Лалић“ у Беранама.

              XIV „ Полимске књижевне стазе „ посвећене су Милосаву Бабовићу који  је докторирао тезом  „Достојевски код Срба“ 1958. године,  на Филозофском  факултету у Београду,  на коме је и дипломирао.  Био је професор на Филолошком факултету у Београду, члан Црногорске  академије  наука  и  умјетности, почасни доктор Московског универзитета „Ломоносов“, редовни члан Матице српске. Преводио је и проучавао дјела руских писаца: Достојевског, Чехова , Леонова и др.

          О животу и дјелу  Милисава Бабовић говориће проф. др Драган Копривица и мр Радоје Фемић,  медијатори  су Вања Драгојевић и Марија Иритано а уредник програма је Велимир Ралевић.

          Програм ће се одржати без присуства публике, али ће бити  емитован наредног дана  на јутјуб каналу Центра за културу,  као и на фејсбук страници.    

 Беране,                                                                                  Директорка

17. 11 . 2020.г.                                                                 Слободанка Ивановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial