Трамп одобрио ванредно стање за Вашингтон

Ванредно стање прогласила је градоначелница Вашингтона Мјуриел Боусер прошле сриједе, након упада демонстраната у Конгрес, јер су послије тога почеле да се појављују информације о планираним нередима током инаугурације

Доналд Трамп

Амерички предсједник Доналд Трамп одобрио је проглашење ванредног стања за Вашингтон, које би требало да траје до 24. јануара, саопштила је данас Бијела кућа.

То је учињено након што су службе упозориле на безбједносне пријетње током инаугурације изабраног предсједника Џоа Бајдена наредне недјеље.

Ванредно стање прогласила је градоначелница Вашингтона Мјуриел Боусер прошле сриједе, након упада демонстраната у Конгрес, јер су послије тога почеле да се појављују информације о планираним нередима током инаугурације.

Како се наводи проглашење ванредног стања омогућиће Одјељењу за националну безбједност и Савезној агенцији за управљање ванредним ситуацијама да помогну граду у било каквој ванредној ситуацији, преноси ЦдМ.

Боусер је у недјељу тражила од в.д. секретара за националну безбједност Чаду Волфу да одобри декларацију прије него што дође до катастрофе, као и да продужи ангажовање америчке тајне службе за инаугурацију од 11. јануара до 24. јануара умјесто раније планираног 19. и 21. јануара.

Волф је непосредно прије него што је Трамп одобрио ванредно стање поднио оставку наводећи проблеме око његовог именовања, а Политико наводи позивајући се на неименовани извор да је то урадио због прошлонедјељних дешавања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *