Трамп: Сједињене државе „умиру изнутра“

Вријеме читања 2 минута

Бивши амерички председник Доналд Трамп упозорио је да се САД „трују“ најездом имиграната који долазе у земљу, па је позвао на наставак прављења зида дуж границе, чије је грађење зауставио председник Џозеф Бајден када је у јануару ступио на дужност.

– Наша држава се трује тако што милиони људи илегално прелазе нашу границу, а у многим случајевима нису ни испитани, ни заустављени. Многи су криминалци из испражњених затвора других земаља, већина њих су опасни – навео је Трамп у саопштењу, пренео је „Њујорк пост“.

Он је додао да Сједињене државе „умиру изнутра“ и да нико ништа не ради да заустави то.

– Прва ствар коју би требало урадити, а треба је урадити брзо, јесте да се заврши изградња зида. Договор се мора постићи са Мексиком, који служи као баријера дугачка 3.500 километара, а не као лансирна платформа одакле илегалци долазе – сматра Трамп.

Уз окончање изградње зида, Бајден је прекинуо Трампову имиграциону политику, након чега је дошло до повећања у броју имиграната који су дошли у САД из Мексика и из Централне и Јужне Америке.

Америчка царина и пограничка служба привела је рекордних 1,7 милиона миграната без докумената у претходних 12 месеци, навели су званичници.

Трамп је изразио забринутост због авганистанских савезника који се транспортују у САД, након што се Бајденова администрација 31. августа повукла из Авганистана.

– Колико глупа је постала наша држава…Тужно је гледати ово, пре 10 месеци нисмо имали ниједан од ових проблема, нити проблеме са економијом, инфлацијом, ценама горива које су отишле у небеса и још много тога – навео је Трамп.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest