Трамп укида Обамине повластице за ЛГБТ

ЛГБТ центар у Паризу

Амерички председник Доналд Трамп донео је одлуку коју ће несумњиво подржати његова изборна база у конзервативним и верским круговима, да укине државну подршку ЛГБТ популацији у здравственом систему.

Амерички председник Доналд Трамп донео је одлуку коју ће несумњиво подржати његова изборна база у конзервативним и верским круговима, да укине државну подршку ЛГБТ популацији у здравственом систему, коју је успоставио његов претходник Барак Обама, преноси Танјуг.

Амерички Секретаријат за здравство оценио је да ће нова правила спречити „сексуалну дискриминацију у складу са изворним биолошким значењем појма ’пол‘“, известио је АП.

Припадница ЛГБТ популације

ЛГБТ организације подсећају да је недвосмислена заштита неопходна људима којима је потребна клиничка промена пола, као и трансродним особама којима је потребно лечење од честих обољења као што су дијабетес, или кардиоваскуларне болести.

Многи конзервативци подржавају ову Трампову одлуку уз образложење да је Обамина политика према ЛГБТ популацији и приступ здравственом систему ускратио лекаре за слободу да донесу одлуку у складу са својом савешћу ако су уверени да се интервенција промене пола коси с њиховим моралним начелима или сматрају да је штетна и неадекватна за неког пацијента.

Председавајућа Представничког дома америчког Конгреса, демократа Ненси Пелоси оштро је узвратила.

Верске слободе не смеју бити изговор за мржњу и бахатост, јер сваки Американац има право да потражи и добије одговарајућу медицинску негу без застрашивања и притисака“, нагласила је Пелосијева.

Извор: Спутњик

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest