TRAŽILI STE, GLEDAJTE Koprivica: Spajić gura nezavisnu državu u još veći status zapadne kolonije

Foto: Jujtub printskrin/Herceg Televizija
Većinska Crna Gora želi poštovanje izborne volje, a mandatar Milojko Spajić nezavisnu državu “gura u još veći status zapadne kolonije”, saopštio je šef Medijskog centra Demokratske narodne partije (DNP) Dragan Koprivica.

On je istakao da više niko ne gaji iluzije da će se Spajić “dozvati u pamet”, te da je “u finoj zavadi” ne samo sa samim sobom i principima, već i sa Jakovom Milatovićem, prvim partijskim kolegom, koji se, prema riječima Koprivice, samo pošteno zalaže da se ispoštuje izborna volja građana.

“Ona, povodom koje je Spajić javno upozorio da PES jedino neće u koaliciju s DPS-om, a praksa već najavljuje njegov korjenit zaokret. Jer zapadna instruktaža čini svoje, upućena na svog igrača, koji je već javno posegnuo za nekim kadrovicima upravo iz redova onih s kojima ‘neće’. Zato je Spajić na pregovorima sa ZBCG o sastavu Vlade samo teferičio radi teferiča, kupujući vrijeme uz jeftinu glumu, računajući da će već iznaći način da ostvari svoj princip: ‘Dođite da se ne dogovorimo’. A tako je i bilo, uz njegove optužbe da je ZBCG sve nešto kočila, a on bio vrlo voljan da prihvati njeno učešće u Vladi, ali mu, eto, uz njegovu pruženu ruku, ne dadoše šansu”, dodaje Koprivica.

Ističe da je Spajić tako vratio koaliciji ZBCG i što su njeni glasovi imali presudan značaj da Milatović, njegov najbliži partijski kolega, odnese ubjedljivu pobjedu na predsjedničkim izborima.

“ZBCG je valjala kad je trebalo, a onda joj na dobro treba uzvratiti lošim, i to još uz namještenu glumu”, naveo je Koprivica.

Uz sve to, naglasio je, Spajić nikad nije “ni omirisao suzavac” na protestima protiv bivšeg režima, u borbi za poštenu i pravnu državu Crnu Goru, nego je, kaže, stigao na gotovo.

“Niti mu je zarobljeno sudstvo ikad montiralo procese kao Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću. A nije ni zato što je na bezbjednoj distanci sve vrijeme ašikovao po Singapuru… Očito, Spajićevim oglednim primjerima dvojstva i ‘sojstva’ nikad kraja, a ozbiljnim političarima nije krivo što ih vara na javnoj političkoj sceni, nego što misli da su njegove jeftine i providne mućke uvjerljive. Mada bi se reklo i da je njemu svejedno: djelovale, ne djelovale, on završava narudžbinu Zapada”, poručuje Koprivica.

Osvrnuo se i na Spajićeva saopštenja, navodeći da “djeluju doslovce kao da mu ih neko piše u centrali DPS-a ili mu ih diktiraju”.

“Zato građanima koji su mu povjerovali treba samo reći ono tradicionalno: Tražili ste – gledajte. Gledajte kako nezavisnu državu gura u još veći status zapadne kolonije. I to na tragu interesa bivše vlasti, koja se lagano počinje izvlačiti iz muzeja voštanih figura, gdje su je građani bili smjestili”, rekao je Koprivica.

Većinska Crna Gora, naglašava on, želi poštovanje izborne volje, kojom bi se “zaustavio sunovrat pravne države” i da bude svoja na svome, a ne “afrički protektorat u srcu Evrope”.

“I da najviši državni interesi ne budu najniži privatni interesi poslušnika Zapada, oličenih u Spajiću i njemu sličnima. Uglavnom, Crnoj Gori po jedan Šćepan Mali, avanturista i blefer iz bijela svijeta, nikad nije falio. A je li stigao iz Rusije ili Singapura, sasvim svejedno. Bitno je da Crna Gora jes’ malena, ali je očigledno i malena i malerozna”, zaključio je Koprivica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest