Турнеја Ансамбла КОЛО наставља се на сјеверу Црне Горе

Након низа успјешних концертата у Подгорици и на црногорском приморју, у Тивту, Херцег Новом, Котору и Бару, које публика описује као догађаје за памћење, “празник за очи, уши и душу”, турнеја Ансамбла КОЛО под називом “Искораци” се наставља на сјеверу Црне Горе.

Фото: Приватна архива

Десетине врхунских умјетника Ансамбла из Београда, пјевача-играча, из града у град Црне Горе носе традиционалну умјетност и представљају је кроз игру, пјесму, музику и обичаје, на своје, и задовољство многобројне публике. Након првих пет наступа, слиједе концерти у Колашину (22. децембар), Бијелом Пољу (24. децембар), Беранама (25. децембар) и Мојковцу (27. децембар). Последње извођење ће бити у Никшићком народном позоришту (28. децембар), чиме се турнеја у Црној Гори завршава.

Већ након првог наступа у Црногорском народном позоришту у Подгорици, Владимир Декић, директор Ансамбла КОЛО, рекао је – „Публика је од првог тренутка заиста била укључена, одлично је реаговала и на видео најаве, умјетнике и на цјелокупан програм. Видим и да су умјетници, сада послије наступа, узбуђени и задовољни, и то је дефинитивно магија: када се прелије енергија са сцене на публику, а публика узврати, онда се деси једно дивно вече.” рекао је он.
“Нашу екипу у Црној Гори чини 65 људи што је доста велики број за организацију, припрему, путовање и извођење, али све је увјежбано, синхронизовано и функционише онако како смо и замислили. Имамо око 144 кореографија које су нам на располагању, а у стварању умјетничког репертоара учествују најеминентнији кореографи, композитори, као и многобројни стручни сарадници.” додао је.

Шеф оркестра, Верољуб Бурић, је казао да је пријатно изненађен оџивом публике у Црној Гори, чија је енергија посебно утицала на извођаче – “Чини ми се да смо заједно направили једну лијепу причу, фантастичан је осјећај наступити пред толиком публиком. Као ансамбл имамо прилику да обиђемо читав свијет, али је посебан осјећај када наступамо пред нашим људима.” рекао је Бурић.

За више од 70 година свог постојања, Ансамбл КОЛО стекао је изванредну репутацију у земљи и иностранству, одржао хиљаде концерата пред милионским аудиторијумом и изњедрио нека од највец́их имена сценско-умјетничке презентације народне игре, а носилац је престижних домаћих и међународних награда и признања за врхунски допринос.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest