Тужилац тврди да је полиција крива што је Митрополит Амфилохије задржан шест сати

Митрополити Амфилохије у станици полиције у Подгорици

Основни државни тужилац Никола Боричић саопштио је да је у 13.52 наложио полицији да пусти на слободу митрополита Амфилохија после саслушања, али су га они задржали до 17.14 сати. Он је поручио да на питање зашто је Амфилохије задржан готово пуних шест сати треба да одговори полиција.

Адвокати Митрополије црногорско-приморске поднели су жалбу на рад и поступање тужиоца Боричића. Како наводе у жалби, он се није појавио на саслушању митрополита Амфилохија због организације литија. Полицајци су тужиоцу прослеђивали митрополитове одговоре преко „вајбера“, а он је на сваких сат времена постављао додатно питање, иако је митрополит на све њих раније одговорио.

Тако је митрополит у полицији остао готово пуних шест сати, колики је законски рок за задржавање на саслушању.

Међутим, Боричић у саопштењу тврди да он није крив за тако дуго задржавање митрополита, већ полиција, преносе подгоричке „Вијести“.

„Поводом неистинитих навода да је дежурни државни тужилац Основног државног тужилаштва у Подгорици, приликом прикупљања информација од свештеног лица Амфилохија Радовића у својству грађанина од стране полиције, свештено лице „држао максимално колико закон дозвољава” односно шест сати, обавештавамо јавност да се дежурни државни тужилац, након што га је полиција, која је поступала сходно својим законским овлашћењима, упознала са прикупљеним информацијама, односно садржином узете изјаве, истога дана у 13.52, изјаснио да се свештено лице које је изјаву давало у својству грађанина, пусти на слободу“, пише у реаговању тужиоца Боричића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest