У августу пријављивање за смјештај у домове

– По први пут, захтјев за пријем ученика и студената у домове ученика и студената у Црној Гори, подноси се електронски, на адресу www.upisi.edu.me, наводе из тог ресора

ФОТО: УЦГ

Из Министарства просвјете јуче је саопштено да је расписан конкурс за пријем ученика и студената у домове ученика и студената за школску-студијску 2022/2023. годину. Како је саопштено из Министарства просвјете, у контексту активности дигитализације образовног система који је предвиђен Стратегијом усвојеном прошле године, по први пут, захтјев за пријем ученика и студената у домове ученика и студената у Црној Гори, подноси се електронски.

– Ово је још једна у низу електронских услуга Министарства просвјете, која омогућава грађанима (ученицима и студентима) да на једноставан и ефикасан начин остваре своја права – каже се у саопштењу.

Наводи се да се на тај начин смањује потреба одласка у установе, постиже уштеда потребног вријемена и трошкова превоза ученика и студената, што је посебно важно за оне који студирају ван свог мјеста боравка.

Рок за пријављивање за ученике је од 15. до 19. августа, а за студенте прве године студија од 12. до 16. септембра.

Из Министарства просвјете су казали да се конкурс налази се на званичној интернет станици тог ресора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest