У Београду вечерас почиње Светско првенство у боксу

Вријеме читања < 1 минут

Србија и Београд су домаћини Светског првенства у боксу, спектакуларног догађаја који ће бити у центру пажње јавности у периоду од 24. октобра до 6. новембра, уз учешће више од 600 такмичара.

Фото: Printscreen

Србија је домаћин Светског првенства у боксу, а Београд је једини град у историји олимпијског бокса који има прилику да по други пут организује овакав скуп.

Преко 600 боксера уз пратњу 500 тренера стигло је у српску престоницу где ће се борити у периоду од 24. октобра до 6. новембра.

Србија ће имати за кога да навија у 12 категорија, такмичиће се Омер Аметовић у категорији 46 килограма, Вељко Глигорић (57 килограма), Семиз Аличић (60 килограма), Дандија Џејлан Тоскић (71 килограм), Алмир Мемић (75 килограма), Слободан Јовановић (86 килограма) и капитен Владан Бабић (преко 92 килограма).

Уз њих под српском заставом ће бити и руски боксери.Тамир Галанов бориће се у категорији 54 килограма, Вахид Абасов (67 килограма), Павел Федоров (63,5 килограма), Владимир Мирончиков (80 килограма) и Арслан Магомедов (92 килограма).

За шампионат се Боксерски савез Србије на челу са председником Ненадом Боровчанином припремао током целе године, а догађај је најваљиван уз честе промоције у 30 градова Србије.

Шампионима који освоје златну медаљу обезбеђено је 100.000 долара по медаљи, док се за сребро добија 50.000 и бронзану 25.000 долара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest