У БиХ, Србији и Хрватској издат црвени метеоаларм

Хидрометеоролошки заводи у Босни и Херцеговини (БиХ), Србији и Хрватској издали су за данас црвени метеоаларм због високе температуре.

Фото: Pixabay

Становништву се, у складу са препорукама Свјетске метеоролошке организације, за овакве временске прилике савјетује да предузме мјере опреза.

Могуће је и ометање у дневним рутинама, због чега треба прекинути активности на отвореном, преноси Радио Слободна Европа.

Федерални хидрометеоролошки завод је објавио да је у БиХ за данас на снази црвено упозорење због најављене високе дневне температуре и УВ индекса.

Дневна температура, према најавама метеоролога, биће од 34 до 41 степена, локално и који степен више.

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је за данас црвени метеоаларм за подручје цијеле земље, због високе температуре.

У Србији се очекује најтоплији дан врелог таласа, а температура че бити од 37 до 41 степен.

Већ сјутра би, како се наводи, требало да дође до пада температуре за око пет степени и понегђе се очекује слаба киша.

Током викенда широм Хрватске очекују се високе температуре због чега је издат и црвени метеоаларм за готово све регије, који означава да вријеме представља врло велику опасност.

„Очекују се екстремно високе температуре. Заштитите себе, ђецу и старије. Поступајте према савјетима од надлежних тијела. Могући су кварови на појединим инфраструктурама“, упозорио је хрватски Државни хидрометеоролошки завод.

Црвени метеоаларм за данас је издат за све регије осим осјечке и госпићке, за које је на снази наранџасто упозорење.

За сјутра је на снази црвено упозорење за книнску, ријечку, сплитску и дубровачку регију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest