Тежина ланаца


Филмско остварење „ТЕЖИНА ЛАНАЦА 3“ српско – канадског режисера и продуцента Бориса Малагурског, биће премијерно приказан у понедјељак, 2. марта 2020. године, у 19 часова, у Центру за културу у Беранама.

Трећи дио ове контравезне документарне трилогије говори о томе како је изазвана еколошка катастрофа током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године, колико су штетни осиромашени уранијум и генетички модификована храна и начинима на који државе могу суверено да одлучују о својој судбини, као и шта се крије иза иницијативе за изградњу мини – хидроцентрала и ко је крив за загађење животне средине. Филм не заобилази економски притисак неолибералног поретка у свијету, који се у јурњави за профитом, не осврће на негативне еколошке и климатске последице.

Остварење Малагурског такође доноси и позитивне приче људи који су се супроставили систему, борили за праве вриједности и побиједили, у нади да ће и филмска публика бити инспирисана да нешто предузме у својим срединама и мијења друштво на боље.

Премијери филма у Беранама присуствоваће и сам Борис Малагурски који  ће након завршетка филма одговарати на питања публике.Пасус

За филм „Тежина ланаца 3“ улаз је слободан.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest