У Општој болници Беране урађене операције у урологији које се још једино раде у КЦЦГ

Пацијенти се добро осећају, успјешно се опорављају и већ након 48 сати отпуштени су на кућно лијечење и враћање свакодневним активностима“, казао је директор Опште болнице др Милорад Магделинић


ОПШТА БОЛНИЦА БЕРАНЕ

У циљу унапређења квалитета здравствене заштите, повећања врста здравствених услуга, а самим тим и смањења трошкова лијечења, растерећења Клиничког центра Црне Горе, а прије свега здравља наших грађана, како из Берана тако и других сјеверних општина, Општа болница је  ангажовала консултанте из Клиничког центра ЦГ, који својим знањем и стручношћу лијече наше пацијенте, а са својим колегама несебично дијеле искуства и нове методе дијагностиковања и лијечења одређених обољења.

Прве лапароскопске операције у Урологији урађене су у Општој болници у Беранама, дана 20.07.2022. године, ове операције се једино још раде у Клиничком центру Црне Цоре.

Директор Опште болнице, др Милорад Магделинић казао је да је Беранска урологија одувијек имала традицију, а у циљу њеног сачувања, уролози Беранске болнице теже ка усавршавању дијагностичких и терапијских уролошких процедура.

Др Александар Магделинић, уролог из КЦЦГ, успешно је урадио двије лапароскопске операције цисте бубрега, уз асистенцију наших уролога – др Тање Цимбаљевић и др Благоја Кљајића.

„Пацијенти се добро осећају, успјешно се опорављају и већ након 48х отпуштени су на кућно лијечење и враћање свакодневним активностима“, казао је директор Опште болнице др Милорад Магделинић.

Александар Магделинић
ОПШТА БОЛНИЦА БЕРАНЕ

Др Александар Магделинић је истакнути уролог  са богатим искуством и биографијом. Завршио је Медицински факултет у Крагујевцу, а од 2002. био је запослен у Војно-медицинском центру у Подгорици, специјализацију из урологије завршио је на Војномедицинској академији у Београду.

Радио је у Општој болници Бел Медик у Београду од 2014. до 2015. године, од 2015.до 2016. у Општој болници у Бару, а од 2016. године ради у Клиничком Центру Црне Горе и начелник је одељења за ендоскопију Клинике за урологију.

Бави се отвореном и лапароскопском хирургијом.

Стручна усавршавња: Општа болница Словен Градец, КЦ Љубљана, ВМА Београд, Лајпциг,  Барселона, Беч, Бовено.

Општа болница Беране наставиће са ангажовањем доктора из Клиничког центра Црне Горе, а све у циљу унапређења квалитета здравствене заштите, повећања врста здравствених услуга, смањења трошкова лијечења, растерећења Клиничког центра Црне Горе, а прије свега здравља наших грађана, како из Берана тако и других сјеверних општина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest