У организацији Српског покрета „Његош“ и синоћ је одржана јавна трибина под називом „Нека буде борба непрестана“.

У организацији Српског покрета „Његош“ и ЈУ Центар за културу Беране, синоћ је одржана јавна трибина под називом „Нека буде борба непрестана“.

             Српски покрет „Његош“, основан је 2019. годинe са два основна циља: прво, да духовно, културно и материјално оснажује српско етничко биће Црне Горе, односно да јача његову сигурност и самопоуздање у одбрани и очувању сопственог идентитета и друго, да допринесе развијању и учвршћивању, у савременом културном и друштвеном контексу, српске самосвијести, као и успостављању народног јединства у Црној Гори, на основама дјела Петра II Петровића Његоша.

   „Све ово што се дешава, а посебно у погледу поништавања и затирања српског националног и културног идентитета, даје за право да се сматра да је и Његошева ријеч, којом је насловљена  трибина, „Нека буде борба непрестана“, и дан-данас актуелна, као и онда када је изговорена“ – речено је на трибини на којој су говорили Југослав Благојевић, Милутин Мићовић, Веселин Матовић, Милица Бакрач, Дарко Јововић и Дамјан Ћулафић.

Након завршетка трибине организовано је потписивање приступнице Покрету.   

Од броја потписаних приступница зависиће и формирање посебног одбора Покрета у Беранама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest