У Пећи нападнут аутобус са Србима, Албанац колима блокирао пут, претио и поставио косовску заставу

Аутобус којим су чланови Удружења житеља Плањана код Призрена кренули пут Пећке патријаршије, нападнут је данас у Пећи од стране Албанаца који су им аутомобилом пресекли пут, претили и поставили заставу Косова на аутобус.

„На самом улазу у Пећ око 9.40 сати ауто нам је пресекао пут, као да жели да га ударимо, успорио је, али је возач аутобуса игнорисао то. Онда је Албанац који је возио отворио прозор аутомобила претио је на албанском, иако нисмо разумели схватили смо о чему се ради. Након тога је паркирао аутомобил испред аутобуса, нисмо могли да га заобиђемо, јер су из супротног смера долазили аутомобили. Изашао је, узео косовску заставу и поставио на предњи део аутобуса, претио је да не смемо да је скинемо и фотографисао ауитобус који је БГ регистарских ознака“, казала је Јосифовић.

Како је додала, случај је одмах пријављен полицији.

„Као вођа пута тражила сам пратњу до Пећке патријарше и Прилужја, јер је са нама и једно дете, а има и оних који су први пут кренули да обиђу Пећку патријаршију. Возач и ја смо дали изјаву“, рекла је она у изјави за Косово онлајн.

Јосифовић је додала и да нису добили пратњу за наставак путовања.

Kosovo onlajn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest