У трци за шефа полиције Радоњић, Брђанин, Шуковић?

Управи за кадрове достављене су двије кандидатуре за шефа Управе полиције – на јавни конкурс до јуче су се јавили дугогодишњи службеници Драган Брауновић и Владан Дрецун

зграда Управе полиције

Управи за кадрове достављене су двије кандидатуре за шефа Управе полиције – на јавни конкурс до јуче су се јавили дугогодишњи службеници Драган Брауновић и Владан Дрецун, саопштено је Вијестима незванично.

Према истим информацијама, до 17. јануара, када се завршава конкурс, то исто наводно намјеравају да учине и Зоран Брђанин, Драган Радоњић, Предраг Шуковић, Миодраг Лаковић, Пеђа Тањевић, Драган Арсовић, Драган Павличић…https://eab5e2a000bfd056e63d9bbe0bca10d9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Извор “Вијести” тврди да су они узели документацију из кадровске службе МУП-а, како би учествовали у трци за првог човјека у највећем безбједносмом систему.

Први шеф Специјалног полицијског тима Драган Радоњић на тој је позицији од 2016. године, а прије тога је годинама био начелник Одјељења за сузбијање привредног криминала.

Миодраг Мишо Лаковић био је дугогодишњи шеф Одјељења за борбу против дроге у ЦБ Подгорица, а касније и у Управи полиције. Прије неколико година је напустио служби и кренуо да се бави приватним бизнисом.

Предраг Шуковић је за вријеме директора УП Божидара Вуксановића био на челу шефа криминалистике. Након доласка Славка Стојановића на челну позицију УП, Шуковић је смијењен и дуго је био нераспоређен кадар. Прије двије године је враћен у Сектор граничне полиције.

Дугогодишњи службеник полиције Драган Арсовић, који је сада у ЈРМ подгоричке полиције, годинама се пријављује на конкурсе за шефа УП – у трци за првог човјека полиције био је и током 2013. године, када му је противкандидат био Стојановић.

Зоран Брђанин, који наводно намјерава да данас преда документацију, прошао је пут од командира у Херцег Новом, до начелника которске полиције, а онда је једно вријеме био нераспоређен… Током 2016. био је савјетник министра унутрашњих послова у прелазној влади Горана Даниловића, али је опет чекао распоред у служби. Прије двије године је именован за шефа Одјељења за аналитику и унапрјеђење рада полиције.

Предраг Тањевић је са мјеста замјеника команданта Посебне јединице полиције 2013. године дошао на мјесто начелника ЦБ Пљевља. Ту је био све до 2017. године када је смијењен… Од тада је нераспоређен.

Управа за кадрове 28. децембра расписала је конкурс за директора Управе полиције, а да би неко постао први полицајац мора да има најмање 15 година радног искуства на пословима са високом стручном спремом, од чега најмање пет година на руководећим позицијама у полицији, суду, тужилаштву или Агенцији за националну безбједност.

“Провјера компетенција, знања и способности кандидата за попуну радног мјеста старјешине органа управе, спровешће се у складу са чланом 58 Закона о државним службеницима и намјештеницима. То подразумијева израду писаног рада, који садржи сагледавање приоритета и предлога за унапређење процеса рада, односно стања у области рада за коју се кандидат именује, односно поставља”, пише у конкурсу Управе за кадрове.

Кандидат, који је остварио више од 50 одсто бодова на писменом тесту – стиже на интервју.

Дугогодишњи шеф полиције Веселин Вељовић напустио је мјесто директора Управе полиције након разговора са потпредсједником Владе Дританом Абазовићем. За вршиоца дужности изабран је дугогодишњи шеф Сектора граничне полиције Веско Дамјановић.

Министар МУП-а Сергеј Секуловић раније је позвао све професионалце, који испуњавају законске услове, да се пријаве.

“На челу полиције волио бих да видим професионалца у чији интегритет нико не сумња и који има потребан ауторитет, тако да ‘наговарам’ све оне који имају ове квалитете да се на конкурс пријаве и лично гарантујем да никаквог реваншизма и било којих других непријатности неће имати они кандидати који не буду изабрани”, казао је Секуловић у недавном интервјуу за “Вијести”.

(Вијести)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *