У Требињу заплијењена марихуана, оружје и експлозив

Вријеме читања < 1 минут

Криминалистичка полиција Црне Горе и Државна агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА), спровели су међународну полицијску акцију у којој су ухапшене три особе, а заплијењена је велика количина оружја, марихуане и експлозива у Требињу, наводе из Управе полиције на Твитеру.

Како се наводи на званичној СИПА страници, претреси су извршени на три локације у Требињу, а откривено је око 200 килограма марихане и одређену количину оружја и експлозива.

– Ухапшене су три особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организирани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона „Неовлаштени промет опојним дрогама“ – објашњавају из СИПА.

Наведене активности проводе се у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Црне Горе, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, по усменом налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине.

– Ухапшени ће бити спроведени у просторије СИПА-е, гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу бити предате у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине – додаје се на сајту СИПА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest