Ubica iz Vršca suprugu tukao pet godina

Foto: Fejsbuk

Marko B. (35), koji je ubio ćerku, pa presudio sebi, godinama je zlostavljao suprugu Suzanu što je bio razlog da ona podnese zahtjev za razvod braka.

Uprkos svemu tome Centar za socijalni rad juče je dozvolio da otac uzme dijete kod sebe i dobije starateljstvo nad njim. Danas za „Telegraf.rs“ nisu odgovorili na pitanja, a drsko su spustili slušalicu kada smo željeli da ih kontaktiramo.

Marko je juče dijete udavio u posudi sa vodom, pa se objesio. Prije zločina supruzi Suzani je poslao poruku – „ubiću dijete, pa sebe“.

Prema presudi, u vremenskom periodu od 2017. godine i zaključno sa 29. aprilom 2022. usljed mješovitog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog poremećaja , drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo, tjelesni integritet i duševno stanje svoje supruge tako što ju je u dužem vremenskom periodu fizički i psihički zlostavljao ograničavajući joj kretanje, ne dozvoljavajući joj da se viđa sa kim želi, određujući joj koje knjige smije da čita, ne dozvoljavajući joj da koristi bilo kakvu vrstu društvenih mreža dok je on na poslu, željeći da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, a kada bi se za bilo šta usprotivila udario bi joj šamar za svaku sitnicu.

„Jednom prilikom u toku 2019. godine u junu mjesecu 2019. godine pretukao, te joj je prijetio nožem da hoće da je „zakolje“ usljed konflikta, a vezano za neke slike koje je njen rođeni brat snimao na krštenju, te je takođe prijetio kada bi pomenula razvod da će je zakucati za ormar, da bi je nakon toga 29. aprila 2022. godine nakon rasprave oko davanja keksa djetetu omalovažavao da je loša majka“, u presudi je opisan pakao u kojem je nesrećna žena živjela.

Prema navodima presude, kada je dijete tog dana zaspalo bez ikakvih riječi Suzanu je udario u glavu više puta i kada je pala na pod šutirao je i gazio po glavi te joj je nanio lake tjelesne povrede u vidu površinske povrede glave, povrede grudnog koša.

„Te ga je oštećena kada bi se odbranila ujela u predelu ruke, a nakon toga istrčala iz stana na spratu i pobegla u prizemlje kod svojih roditelja, da bi čitav događaj u jutarnjim satima prijavila policiji, pri čemu je okrivljeni svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje“, navodi se u presudi Osnovnog suda u Vršcu.

Izvor: Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest