Ублажавање мјера

Вријеме читања 2 минута

НКТ ДАЛО САГЛАСНОСТ
Ублажавање мјера: Забрана изласка свим данима од 23 сата, грађани Тузи могу путовати у Подгорицу
„Продавнице робе широке потрошње којима је до сада био омогућен рад у скраћеном времену убудуће могу бити отворени од 07:00 до 22:00 радним данима и суботом“


  1. Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) дало је на данашњој сједници сагласност на ублажавање појединих привремених мјера уведених ради заштите здравља и живота грађана, саопштено је из Владе Црне Горе.

„Анализирајући епидемиолошку ситуацију одлучено је на предлог Института за јавно здравље, да забрана кретања, која је до сада важила од 19:00 сати радним даном, суботом од 13:00, а недјељом од 11:00 сати, до пет сати ујутро наредног дана убудуће важи од 23:00 сата свим данима. Продавнице робе широке потрошње којима је до сада био омогућен рад у скраћеном времену убудуће могу бити отворени од 07:00 до 22:00 радним данима и суботом“, наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.

У саопштењу се додаје да је дата сагласност на упражњавање индивидуалних спортских и рекреативних физичких активности на јавним површинама попут трчања, џогинга и др. уз обавезно држање дистанце и поштовање свих осталих мјера превенције, а посебно физичке дистанце.

„Становницима општине Тузи укинуте су посебне мјере досадашње забране, тако да се од ступања на снагу наредби на које је НКТ данас дало сагласност за грађане Тузи важе правила као и за грађане свих осталих црногорских општина. При томе грађани Тузи могу путовати за Подгорицу јер се Подгорица, Тузи и Даниловград третирају као једна цјелина“, пише у саопштењу Владе.

НКТ упозорава грађане да опасност није прошла и да је неопходно да се стриктно придржавају свих мјера које су на снази.

„Усвојен је недјељни Извјештај Оперативног тима за управљање донацијама у којем је наведено да је за нешто више од мјесец дана од отварања жиро рачуна Националног координационог тијела за заразне болести из земље и иностранства уплаћено готово осам милиона еура. У трећем Извјештају о стању на рачуну и исплатама са рачуна наводи се да је до 21. априла у 9:00 на рачун Националног координационог тијела уплаћено 7.771.663,60 еура и 75.971,72 америчких долара, а да одливи са рачуна износе 1.719.023,33 еура. Стање на рачуну на дан 21.04. у 9:00 је 6.052.640,27 еура и 75.971,72 америчких долара“, казали су из Владе.

Наводи се и да су на основу одлука НКТ средства усмјеравана у складу са захтјевима донатора, за хитну набавку хигијенских и прехрамбених пакета за угрожено становништво као и за набавку медицинске опреме на захтјев Кризног медицинског штаба и Института за јавно здравље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest