Uhapšen bivši šef kriminalistike Ilija Vasović, sproveden u SPO

Foto: Arhiva
Bivši šef kriminalistike barske policije Ilija Vasović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). On je danas sproveden na saslušanje u Specijalno policijsko odjeljenje (SPO).

Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili  upravo pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Sudeći prema komunikaciji sa Sky ECC, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaštvu, policajac Ilija Vasović godinama se, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima, prenosi RTCG.

U obavještajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru-Acu Mrkiću, koga je Specijalno tužilaštvo 23. januara optužilo da je šef kriminalne organizacije, piše Libertas.

U toj optužnici, u kojoj je 15 pripadnika kriminalne organizacije osumnjičenih da su se bavili krijumčarenjem cigareta, pranjem novca, nasiljem, zastrašivanjem i drugim teškim krivičnim djelima, nema policajca Vasovića ni među osumnjičenima, ali ni na spisku svjedoka.

Iz Specijalnog tužilaštva Libertas u utorak nije uspio da dobije informaciju da li se vodi neka istraga protiv Vasovića i da li je saslušavan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest