Ухапшен Пејовић: Оштетио државу за 1,3 милиона еура?

Слободе је лишен Д.П. власник и извршни директор правног лица „Монтенегро превоз Пејовић”

Службеници Управе полиције у Подгорици су ухапсили, према незваничним информацијама, Данила Пејовића, који је вршењем кривичног дјела утаја пореза и доприноса и кривичног дјела превара оштетио, како се сумња, буџет Црне Горе за износ од преко 1,3 милиона еура. 

„Слободе је лишен Д.П. власник и извршни директор правног лица „Монтенегро превоз Пејовић”, због сумње да је извршио кривично дјело утаја пореза и доприноса и кривично дјело превара.  Службеници подгоричке полиције су утврдили да је осумњичени од 19. маја 2015. године до 14. јануара 2020. године правио лажне фактуре више правних лица са којима чак и није био у пословном односу, које је употријебио као праве, књижећи их на конто добављача у правном лицу „Монтенегро превоз Пејовић“ и достављао их Пореској управи са другим лажним подацима и чињеницама које су од утицаја за утврђивање пореске обавезе и на тај начин остварио право на повраћај ПДВ-а у износу 1.019.791 еура, које је потом подигао у готовом“, речено је из полиције.

Такође, Д.П. је, како се сумња, фалсификовану документацију о наводној потрошњи горива пријављивао и достављао Управи царина Црне Горе како би, без основа, остварио право на повраћај средстава од дијела плаћене акцизе приликом набавке горива, јер је ово гориво сипано у таxи возила на које по Закону о акцизи нема право на повраћај дијела плаћене акцизе.

„На овај начин је са рачуна Управе царина пребачен новац у износу од 312.869 еура, који је касније подигнут у готовом.  Укупна противправна материјална корист коју је остварио осумњичени износи 1.332.660 еура на штету буџета Црне Горе.  Кривична пријава је поднијета и против правног лица „Монтенегро превоз Пејовић”, навели су из полиције.

Дан

One thought on “Ухапшен Пејовић: Оштетио државу за 1,3 милиона еура?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest