Укинуте бенефиције шефовима и менаџерима у ЕПЦГ: Паркирано 60 службених возила

Нова управљачка структура у Електропривреди (ЕПЦГ) почела је са снижавањем трошкова у тој државној компанији

ЕПЦГ

Нова управљачка структура у Електропривреди (ЕПЦГ) почела је са снижавањем трошкова у тој државној компанији. Први на удару нашл и су се менаџери, шефови, као и руководиоци различитих сектора у тој фирми, којима је наложено да паркирају службена возила након радног времена, пише Дан.

“По налогу предсједника одбора директора и извршног директора, а почев од петка, 2. априла 2021. године, обавјештавају се сви корисници возног парка да службена возила користе искључиво у пословне сврхе, као и да након обављених радних активности иста паркирају на паркингу управне зграде ЕПЦГ у Никшићу или у мјесту пребивалишта, уколико путују из других општина. У току су активности на рационализацији возног парка, о чему ћете бити благовремено информисани”, наводи се у интерном допису ЕПЦГ, у који је увид имао Дан.

Ради се о службеним возилима која су запосленима била на располагању 24 часа и која су, осим за посао, била коришћена и у приватне сврхе. Ради се о трошковима који директно утичу на цијену струје.

На скупштини акционара ЕПЦГ 16. марта ове године на предлог Владе у одбор директора су именовани Милутин Ђукановић (функционер ДФ-а), Ненад Марковић, Александар Дожић, Милун Божовић, Јован Радошевић, Мирјана Чизмовић и Рајко Радусиновић. Одмах је одржана конститутивна сједница борда на којој је Ђукановић изабран за предсједника.

Дужности је на скупштини акционара разријешен претходни одбор директора којим је предсједавао Ђоко Кривокапић, а чији су чланови били др Ранко Миловић, Никола Вујовић, Самир Хоџић, проф. др Владан Радуловић, Срђан Спајић и Милош Конатар.

Неколико дана касније Одбор директора ЕПЦГ гласао је једногласно да се на позицију новог извршног директора изабере Никола Ровчанин (функционер Демократске Црне Горе), а који је на тој функцији замијенио дотадашњег директора Игора Новељића.

Ровчанин је најавио продају неколико луксузних аутомобила, која су, како тврди, набављена по личним жељама и прохтјевима појединаца.

One thought on “Укинуте бенефиције шефовима и менаџерима у ЕПЦГ: Паркирано 60 службених возила

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *