Уличне борбе у Триполију – 23 мртвих, 87 рањених

На сликама и видео снимцима који су објављени на мрежама виде се војна возила како јуре улицама, борци који пуцају и локално становништво које покушава да угаси пожаре

Најмање 23 људи је убијено, а 87 је рањено у уличним борбама у Триполију, саопштило је синоћ либијско министарство здравља.

Интензивне уличне борбе сукобљених либијских фракција избиле су током протекле ноћи у пријестоници Триполију и трајале су током дана.

Супарничке стране су интензивно размењивале ватру, а чуло се и неколико детонација.

Посљедњих неколико недјеља око главног града Либије груписале су се и концентрисале супротстављене оружане фракције, а сукоби у центру Триполија ескалирали су због покушаја успостављања контроле над либијском владом, потврдили су очевици извјештачу Ројтерса.

На сликама и видео снимцима који су објављени на мрежама виде се војна возила како јуре улицама, борци који пуцају и локално становништво које покушава да угаси пожаре.

Главни поилитички сукоб у Либији води се између владе националног јединства у Триполију са Абдулхамидом ал-Дбеибом на челу и ривалске фракције коју предводи Фати Башагом, а коју подржава парламент са сједиштем на истоку земље.

Ово је ужасно. Моја породица и ја нисмо могли да спавамо ноћас због сукоба. Бука је била толико велика и застрашујућа. Били смо будни за сваки случај да морамо брзо да напустимо кућу. То је језив осјећај”, рекао је Абдулменам Салем, становник централног дијела Триполија.

Мисија Уједињених нација у Либији изразила је забринутост због окршаја.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest