Uprava za bezbjednost hrane zabranila uvoz svinja i svinjskog mesa iz 45 država

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove zabranila je uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od domaćih i divljih svinja iz čak 45 zemalja.

Iz te Uprave ranije su kazali da rade sve da spriječe pojavu afričke kuge svinja u našoj državi.

Kako se navodi u dokumentu, koji je objavljen na sajtu Vlade, zabrana važi za Njemačku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Mađarsku, Poljsku, Slovačku, Italiju, Češku, Grčku i neke zone Hrvatske.

Zabrana važi i za Rumuniju, Bugarsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Butan, Dominikansku Republiku, Filipine, Haiti, Istočni Timur, Indoneziju,Indiju, Južnu Afriku, Južnu Koreju, Kinu.

Kada je u pitanju Srbija, zabrana se odnosi na Pčinjski, Brančevski, Pomoravski, Jablanički, Moravički, Južno-banatski, Grad Beograd, Borski, Podunavski i Srednjebanatski okrug.

„Zabrana se odnosi i na sledeće države: Kina, Kenija, Laos, Malezija, Moldavija, Mongolija, Mianmar, Namibija, Nepal, Nigerija, Obala Slonovače, Papua Nova Gvineja, Republika Sjeverna Makedonija, Rusija, Siera Leone, Singapur, Ukrajina, Vijetnam i Zambija“, piše u dokumentu.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest