Ура Будва пита: Је ли родбинска веза са Ђукановићем замјена за грађевинску дозволу?

Док траје пандемија корона вируса и непрестана борба за очување јавног здравља и живота сваког грађанина Црне Горе, постоје и они који и овакву ситуацију гледају из угла материјалне користи не поштујући ни мјере заштите, али ни друге законске прописе наводе у будванској УРИ.
Такав је случај са извјесним инвеститором Драганом Контићем који и даље незаконито изводи радове на објекту “Плава вила” на Светом Стефану. На овај проблем су више пута указивали и мјештани МЗ Свети Стефан указујући да се ради о дивљој и нелегалној градњи.
“Надлежни органи су три пута обустављали радове, комунална полиција је забранила даљи рад и запечатила градилиште, али је све то било недовољно. На крају су комунална полиција и инспекција по службеној дужности поднијели кривичну пријаву против инвеститора јер није поступио по њиховом рјешењу о забрани радова. Упркос свему томе инвеститор је наставио са радовима. Против њега су кривичну пријаву поднијели и станари Плаве виле јер радове није могао да започне без њихове сагласности. На крају је кривичну пријаву поднијела и инспекторка за привредни криминал при ОБ Будва која је изашла на лице мјеста и констатовала повреду више законских прописа и изречених забрана градње. Због кршења закона приведени су и сви радници затечени на градилишту, који су уз то били без икакве заштитне опреме” – наводе у УРИ описујући хронолошки читав случај.
Из УРЕ истичу да би о овом случају питали директно министра одрживог развоја и туризма, али га Црна Гора у овом тренутку нема. Због тога Општински одбор УРА Будва поставља јавно питања Влади:

  1. Каква порука се шаље грађанима Будве и Црне Горе ако привилеговани појединци могу да граде мимо законских прописа кршећи изречене забране, а уз непоштовање здравствених мјера и препорука о заштити здравља становништва?
  2. На који начин се изводе радови на овом подручју у зони гдје нема ДУП-а?
  3. Је ли родбинска веза инвеститора са породицом Ђукановић замјена за грађевинску дозволу?
    Надамо се, због цјелокупне будванске јавности, да ћемо у што скоријем року добити одговоре од Владе. Уколико се то не деси јасно је да су родбинске везе са породицом Ђукановић и правни заступници из канцеларије Ане Коларевић јачи од закона и Устава Црне Горе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest