УРА: Јелушић одбила нову већину у Будви – Противзаконитог одржавања сједнице неће бити

Секретарка Секретаријата за локалну самоуправу Општине Будва из Грађанског покрета УРА Милијана Вукотић-Јелушић одбила је захтјев нове већине у будванском парламенту за обезбјеђивање сале Скупштине Општине Будва за 11. јун када се намјерава одржати сједница без сазивања од стране актуелног предсједника Скупштине Крста Рађеновића, саопштили су данас из Грађанског покрета УРА у Будви.
Вукотић-Јелушић је у одговору на захтјев нове већине одговорила негативно претходно се упознавши са намјеном коришћења скупштинске сале на тај датум од стране нове већине у Будви.
„Пошто је циљ коришћења скупштинске сале од стране нове већине покушај одржавања сједнице Скупштине Општина Будва Вукотић-Јелушић је у одговору одборницима навела да сједницу Скупштине по закону сазива предсједник Скупштине који предсједава и руководи њеним радом и стара се о реализацији њених одлука и других аката. Стога је немогуће салу скупштине уступити на коришћењу новој већини јер би њихово засиједање и одлучивање на сједници било противзаконито“, наводе из будванске УРЕ.
Вукотић-Јелушић је одборнике који су затражили салу за одржавање сједнице информисала и да је наставак 33. и 34. сједнице СО Будва са истим тачкама које они наводе у захтјеву заказан за 29. јун текуће године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest