УРА: Мараш синоћ дала скицу државе која је суспендована

Синоћње обраћање извршне директорице државне компаније „Плантаже“ и чланице Главног одбора ДПС-а Верице Мараш у потпуности је оголило концепт државе Црне Горе креиран по рецепту актуелне власти, саопштили су данас из Грађанског покрета УРА.
Они кажу да је Верица Мараш синоћ дала скицу државе која је суспендована и која у практичном смислу не постоји јер су њене институције замијењене партијским штабом ДПС-а из којег се руководи земљом као приватном својином.
„Демонстрирајући незнање и некомпетентност, својим ријечима упућујући на оправдану сумњу на корупцију и криминал, непотизам и клијентелизам Верица Мараш синоћ се изругала црногорској јавности и поносно поручила – може ми се, не можете ми ништа. Та персона је успјела да се у емисији која је трајала 2х ниједног секунда не застиди због свог понашања и начина руковођена државном компанијом“, поручују из УРЕ.
Кажу да је послије емисије њена енормно висока плата и приход од скоро 2 милиона еура пали готово у други план пред сијасетом изнијетих ствари пред црногорску јавност.
„Сазнали смо да поменута госпођа има приватне контакте у тужилаштву који јој ексклузивно саопштавају да су све тужбе против ње одбачене, и ако се тужилаштво јавности никада по том питању није обратило. Сазнали смо да поменута са поносом распродаје имовину државе Црне Горе и њених грађана сматрајући то успјешном привредном политиком. Сазнали смо да Мараш води политику државне компаније по којој запошљава чланове породица који раде у тој фирми док су други према њеним ријечима „нелојални фирми“ а да свако ко укаже на њене пропусте постаје непријатељ фирме и државе. Сазнали смо да такав непотистички и клијентелистички метод функционисања може да примјењује јер јој се апсолутно може без икаквих посљедица и надасве сматрајући то одликом црногорске традиције и културе“, поручују из УРЕ.
Они саопштавају и да је након синоћњег признања Мараш да је са рачуна „Плантажа“ повучено 1,4 милиона еура због пропале гаранције у оснивању фирме израде брикета она морала одмах бити процесуирана од стране тужилаштва.
„Осим ње у тај посао су укључени и министар одбране Предраг Бошковић, Олег Обрадовић и Миодраг Ивановић већ познати по криминално-корупционашким аферама ДПС-а. Набројани сад траже још 4 милиона одштете од „Плантажа“ а Верица Мараш је синоћ без икаквог осјећаја одговорности рекла да се такве ствари дешавају и „док се не покуша не може ни да се покрене било који бизнис“. Тужилаштво којим руководе Ивица Станковић и Миливоје Катнић и данас ћуте“ , поручују из УРЕ.
Они јавно траже разријешење Мараш од Владе Црне Горе и хитно изјашњење тужилаштва по свим основама везаним за њу.
„Госпођа Мараш више нема никаквог кредибилитета да управља државном компанијом и ако вјероватно у очима својих партијских колега из ДПС-а важи за жену „која воли Црну Гору“. Колико је воли показала је синоћ скандалозним наступом и изјавама на које је остала шокирана јавност Црне Горе. Хитно тражимо реакцију због овог скандала“, закључили су из ове партије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest