УРА: Метак испаљен у Јовановића трајно онеспособио демократију у Црној Гори

Ни након 16 година нема никаквих конкретних истина о убиству Душка Јовановића, новинара и уредника који је црногорскоме новинарству заувијек одржао лекцију храбрости и независности, саопштено је данас из Грађанског покрета УРА.
Они су подсјетили на 16 година од убиства Јовановића и на како кажу „метак испаљен у њега који је трајно онеспособио демократију у Црној Гори“.
„Не постоји политичка воља да се истражи случај, да се починиоци и налогодавци санкционишу и доведу пред лицем правде. Да није тако, ангажовали би се инострани експерти, предмет покренуо са мртве тачке, али тога нема већ шеснест година. Срамно је и то што се нико из владајуће структуре овог датума не сјећа нити га обиљежава“, наводе из УРЕ.
Они указују и да се због овог али и низа других случајева Црна Гора оправдано налази на зачељима медијских слобода у свијету.
„На то је можда најбоље указао и овогодишњи извјештај „Репортера без граница“ по којем је Црна Гора по медијским слободама у рангу са афричким земљама док су нпр. Мозамбик, Кенија и Либан бољи од нас“, закључује се у саопштењу УРЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest