УРА на састанку са СНП-ом: Подржите нас да изађемо из канџи национализма

Вријеме читања < 1 минут

Грађански покрет УРА саопштио је да је јутрос имао састанак са представницима Социјалистичке народне партије (СНП), а након састанка су поручили да сви политички субјекти треба да подрже Меморандум који су потписали „како би изашли из канџи национализма“.

Састанку су присуствовали и представници Савеза грађана ЦИВИС и мањинских странака – Бошњачке странке, Албанског форума (АА, ДСА), ФОРЦЕ и Албанске коалиције Једногласно (ДП, ДУА, ДС).

– Задовољни смо подршком коју је Меморандум добио, како у домаћој, тако и у међународној јавности у претходном периоду. Наши приоритети морају да буду сарадња на помирењу у Црној Гори, изградња истински грађанске државе, поштовање Устава, рад на деполитизацији институција у циљу чланства Црне Горе у Европској Унији, снажан економски развој, изградња социјалне државе и државе владавине права, заштита и унапређење права мањина и њихова интеграција у институције, као и успостављање еколошке државе. Залагаћемо се за државу грађана једнаких права. Црна Гора мора да изађе из канџи национализма и крађа. Показаћемо да грађанска Црна Гора има на кога да се ослони. Ово је пут ка помирењу и дијалогу, и главном циљу – убрзању реформи на путу ка Европској унији (ЕУ) – саопштили су у заједничком саопштењу.

Такође су упутили јавни позив свим политичким субјектима и грађанима који дијеле исте вриједности да подрже принципе који су исказани Меморандумом.

– Вјерујемо, и очекујемо да ће сви посланици и посланице подржати овај политички потез који осликава истинску европску мисао у Црној Гори – закључује се у саопштењу. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest