УРА: Одлазећа власт немилице запошљава, држава им монета за поткусуривање

Податак АСК-а по којем је од расписивања избора 20. јуна до њиховог одржавања 30. августа у јавном сектору запошљено 788 особа је најбоља илустрација ДПС-овог изборног инжињеринга и њихових злоупотреба које овог пута нијесу дале крајњи резултат, оцјењују данас из Грађанског покрета УРА.
Они пажњу још једном скрећу на немилице партијско запошљавање у организацији ДПС-а у претходним мјесецима и потписивању уговора на неодређено у јавном сектору и наводе да је само у посљедњих неколико дана на сајтовима управе за кадрове и Завода за запошљавање оглашено око 120 радних мјеста у јавном сектору.
„Додајмо томе и натписе у медијима претходних дана у којима људи именом и презименом у разним државним установама говоре о партијском запошљавању и притисцима у претходних неколико мјесеци од стране ДПС-а и његових сателита онда мозаик постаје комплетан. Одлазећа власт и у овом изборном циклусу није одустала од својих добро разрађених метода које улазе у домен кривичне одговорности“, наводе из УРЕ.
Подсјећају да је снази оптимизација јавне управе, тј. смањење броја запослених и да је по том принципу запошљавање у јавном сектору изричито забрањено без одобрења Министарства финансија.
„Овакав вид неодговорности одлазеће власти и њено коцкање са судбинама људи и и са државним буџетом заиста превазилази све границе пристојног и патриотског осјећаја према држави и њеним грађанима. Још једном се показује да је ДПС-у држава само монета за поткусуривање у мисији да истакнути прваци те партије себе заштите од кривичне одговорности“, закључују у саопштењу из УРЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial