УРА открива ко су функционери који примају преко 50 хиљада еура годишње а држава им уз то враћа више хиљада еура пореза

Вријеме читања 2 минута

Грађански покрет УРА објавио је данас, како кажу, дио списка јавних функционера који годишње приходују преко 50 хиљада еура.
„На списку, који приказујемо јавности Црне Горе и свим грађанима, налазе се имена попут ВДТ-а Ивице Станковића, предсједнице Врховног суда Весне Меденице, гувернера Радоја Жугића, вицегувернера Николе Фабриса, министра финансија Дарка Радуновића и бројних других јавних функционера. Њихова годишња примања прелазе преко 50 хиљада еура због чега им држава враћа дио уплаћених пореза и доприноса. На основу тога су поменути функционери претходних година приходовали додатно и по више хиљада еура годишње“, наводе у покрету УРА.
Из УРЕ даље наводе да су до ових података дошли на основу захтјева који су упутили Министарству финансија и Пореској управи.
„У име наше партије смо ресорном министарству и Пореској управи упутили допис у виду посланичког питања у коме смо тражили да нам се достави списак свих функционера чија годишња примања прелазе 50 хиљада еура. Наиме, на основу Правилника које је донијело Министарство финансија омогућено је да јавни функционери, путем захтјева, од државних органа добију и по више хиљада еура годишње на име више плаћених пореза и доприноса. Ово не би било ништа спорно да им се ти порези и доприноси плаћају од новца свих грађана“, кажу у покрету УРА.
Наглашавају да поред редовних високих плата, функционери са списка узимају и ове приходе који нису мали.
„Јавни функционери који се налазе на списку имају високе плате и све остале повластице које долазе уз позиције које покривају. Међутим, и то им је није довољно па су се захтјевима обраћали Министарству финансија и Пореској управи како би им била исплаћена средства од по неколико хиљада еура на годишњем нивоу. Дакле, Станковић, Меденица, Жугић, Фабрис и Радуновић поред тога што мјесечно примају по неколико хиљада еура плате су од државе тражили да им додатно исплати још новца, који су у суштини терет грађанима. Очигледно да им је све мало и да им никад није доста“, закључују у покрету УРА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest