УРА: Поднијета кривична пријава против директора Службеног листа

Секретарка секретаријата за локалну самоуправу у Општини Будва, Милијана Вукотић – Јелушић (Грађански покрет УРА) данас је са колегом Крстом Радовићем, поднијела кривичну пријаву против директора Службеног листа Момчила Вујошевића, због противзаконитог објављивања одлуке о разрјешењу предсједника Општине Будва, Марка Бата Царевића и предсједника Скупштине, Крста Радовића, као и одлуке којом се овлашћују функционерка ДПС-а Снежана Куч и функционер Црногорске Владимир Булатовић да врше функције на које су незаконито изабрани, указали су у Грађанском покрету УРА.

У Грађанском покрету УРА подсјећају да је Вујошевић извршио кривично дјело злоупотребе службеног положаја, из члана 416 Кривичног законика Црне Горе, а УРА указује да је Вујошевић високи функционер Демократске партије социјалиста (ДПС), чији је био и предсједник одборничког клуба у претходном сазиву подгоричке Скупштине.

“Више је него јасно, да је Вујошевић своју партијску припадност ставио изнад Закона и важне функције коју обавља, због чега је свјесно и вољно, по налогу неовлашћених лица, кршећи законске прописе и друге правне акте, злоупотребљавајући службени положај, дана 19. јуна у Службеном листу објавио непотписане и непечатиране одлуке о разрјешењу јединог легитимног и законски изабраног руководства Општине Будва, као и незаконите одлуке о именовању другог руководства. Те акте није донијела легално изабрана Скупштина Општине Будва, те исти нису потписани од стране предсједника СО Крста Радовића, већ од стране неовлашћеног лица, а исте нису овјерене ни важећим печатом СО Будва. Све то је учињено у циљу спровођења и озакоњења противзаконитог дјеловања групе одборника/ца у Будви, због чега ће директор Службеног листа морати кривично да одговара“, указали су у Грађанском покрету УРА.

У Грађанском покрету УРА подсјећају да је све то учињено са намјером да се легално изабрани предсједник Општине и предсједник Скупштине Општине прогласе за разријешене и да се Булатовић Владимир из Будве “прогласи за вршиоца функција предсједника Општине и на тај начин изврши незаконита смјена легално изабраних органа власти и преузимање власти политичком корупцијом“.

“Упркос свему томе, директор Службеног листа је објавио незаконите, непечатиране и непотписане Одлуке, чиме је грубо кршећи законске прописе, дрско, безобзирно, непрофесионално, политички пристрасно и, уз све то, перфидно, за корист групе одборника предвођене ДПС-ом, објавио наведене одлуке у циљу легализације политичке и правне хајдучије, како би створио услове да се по налогу ДПС-а, формално смијене легално изабрани представници власти и успостави власт супротно члану 2. Устава Црне Горе, а шта може имати несагледиве посљедице на уставно-правни поредак Црне Горе и поштовање Уставом зајамчених слобода и права грађана Општине Будва“, указали су у Грађанском покрету УРА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest