УРА: Поднијете кривичне пријаве СДТ-у, бранимо достојанство Будве и Црне Горе

УРА: Поднијете кривичне пријаве СДТ-у, бранимо достојанство Будве и Црне Горе
Секретарка секретаријата за локалну самоуправу Општине Будва, Милијана Вукотић – Јелушић, заједно са колегом Крстом Радовићем поднијела је нову кривичну пријаву против главне инспекторке Министарства јавне управе (МЈУ) Јелене Пајковић, управног инспектора Драгутина Калезића и начелника Дирекције за нормативне послове и надзор над спровођењем прописа, Сенада Црновршанина, због злоупотребе службеног положаја и свјесног гажења уставног поретка Црне Горе, шта за посљедицу има данашњи хаос у Општини Будва, указали су у Грађанском покрету УРА.
Вукотић – Јелушић је прије два дана поднијела кривичну пријаву и против директора Службеног листа Момчила Вујошевића, због тога што је помогао кршење закона у Општини Будва и објавио “непечатиране, непотписане и незаконите одлуке о смјени предсједника Општине и предсједника СО Будва”.
“Специјалном тужилаштву предали смо пријаву због грубог кршења најмање шест законских прописа, приликом вршења службене дужности пријављених лица. Нећемо дозволити да се корупцијом и политичким одлукама крше Устав и закони Црне Горе, као и да се под ко зна чијим притиском доносе и спроводе акта која не одговарају позитивном праву”, указали су у Грађанском покрету УРА.
УРА подсјећа да се “у Будви брани достојанство Црне Горе, као и професионализам локалних органа, те да било каква накарадна и криминална радња, подстакнута корупцијом и представљена кроз лице приватне државе, неће лако проћи”.
“Спремни смо да професионално, одговорно и у духу закона бранимо своја права, као и легитимно исказану вољу грађана Будве. УРА је на страни правде и грађанске Црне Горе, а насупрот полицијске демократије, пендрека, сузаваца, панцира и криминалаца, односно свега онога што персонификује власт ДПС-а, а шта је у супротности са европским вриједностима и начелима”, указали су у Грађанском покрету УРА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest