УРА: Погледајте фалсификоване билансе „Плантажа“ које не види само државно тужилаштво

Кривичну одговорност коју у два различита биланса “Плантажа”, у којима се умањује износ губитка ове државне компаније за неколико милиона еура, а који су направљени у истом дану види свако иоле рационалан не види једино црногорско тужилаштво, наводе данас из Грађанског покрета УРА.

Из ове партије су јавности презентовали два финансијска извјештаја “Плантажа” из 31.07.2015. године на којима су два различита износа која показују губитак ове државне компаније.

“На првом извјештају је представљен губитак од -4.902.173 ЕУР, док је на другом извјештају направљеном истог дана тај износ -1.646.279 ЕУР. За ово монтирано представљање минуса у истом дану знао је и борд директора ‘Плантажа’ али без икакве реакције”, наводе у УРИ.

Наводе и да сљепило тужилаштва представља запањујућу ситуацију јер оно што је поткријепљено материјалним доказима суд не види.

“Из тог разлога јавности представљамо материјални доказ из којег се може видјети да су у истом дану Верица Мараш и њене сарадници написали два различита биланса „Плантажа“ умањујући минус државне компаније“, наводе у УРИ.

Додају и да “Плантаже” годинама воде људи који ту државну компанију гурају у пропаст.

“Очајнички, након што је јавност подробније имала прилику да упозна „компетенције“ и „кредибилитет“ оних који ту државну компанију воде у пропаст исти посежу за плаћеним простором у медијима од пара црногорских грађана, притом избјегавајући јавна сучељавања. У таквом плаћеном простору најбоље се може видјети лично дно које се под њиховим руковођењем нажалост спрема и некада поносу црногорске привреде -‘Плантажама’”, закључују они у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest