УРА: Полицијска хунта бруталност наставља у Подгорици, приведен предсједник младих ГП УРА

Да је полицијска држава достигла тачку кључања и да њени репресивни органи више ни не размишљају о било каквом поштовању Устава или закона, било је потпуно јасно након данашњих дешавања у Будви, а такво безумно и насилничко поступање само је потврђено вечерашњим дјеловањем Управе полиције (УП) у Подгорици. Јер испаљивати на десетине сузаваца и хапсити грађане, који су на миран, достојанствен и Законом о јавним окупљањима прописан начин протестовали испред зграде Центра безбједности (ЦБ), уз примјењивање силе и кршење уставних слобода, може само репресивни апарат режима који је погубио све конце и који је спреман да ову земљу гурне у најжешће сукобе, како би режим и паразитска клика опстали и наставили да краду све ресурсе ове државе, указали су у Грађанском покрету УРА.

УРА је реаговала након што је полиција ухапсила неколико грађана, који су се окупили на спонтаном протесном скупу испред Центра безбједности (ЦБ) у Подгорици, а који нису пружали било какав отпор или изазивали насиље. Међу ухапшеним грађанима налази се и предсједник младих и члан Предсједништва Грађанског покрета УРА, Милан Ђаковић.

“Како другачије објаснити чињеницу да командири Управе полиције (УП), на чија стручна усавршавања се годинама троше стотине хиљада еура, нису у стању да прочитају, упамте и примијене свега 37 чланова Закона о слободи окупљања, па да знају да се на мирне и спонтано окупљене учеснике протеста не могу и не смију испаљивати сузавци, без икаквог повода, те да се ти грађани не могу приводити противно полицијским овлашћењима. Или је ситуација много гора – па полицијске командире ти Закони ни не интересују, колико им је битно да заштите предсједника криминалне Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића и изврше његове науме. Срамно је и недостојно полицијске униформе данашње и вечерашње понашање полицијских командира“, указали су у Грађанском покрету УРА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest