УРА: Саопштење за јавност

УРА: Премијер ухватио себе у лажи, новац за инфективну раније обезбијеђен

Јучерашња најава премијера Душка Марковића на премијерском сату да ће се средства од донација сакупљених у току пандемије усмјерити за изградњу нове Инфективне клинике КЦЦГ представља грубо и срамно поигравање са буџетом Црне Горе, тј. новцем свих грађана и представља својеврсни безобразлук имајући у виду да су та средства већ била опредијељена у 2018. години, подсјећају из Грађанског покрета УРА.
Они кажу да Влада цјелокупну црногорску јавност жели да посматра незнавеном па би да сакрије све оно што су управо они саопштавали прије двије године а везано је за изградњу Инфективне клинике КЦЦГ и да је премијер себе ухватио у лажи.
„Указујемо црногорској јавности да је Влада Црне Горе на челу са Душком Марковићем најприје 9. априла 2018. године тик пред локалне изборе у већини црногорских општина, па и у главном граду, најавила градњу нове Инфективне клинике у кругу КЦЦГ за коју су средства већим дијелом обезбијеђена из програма ИПА-е за 2018. годину уз подршку ЕУ (хттпс://м.цдм.ме/друство/сири-се-кццг-граде-се-три-нове-клинике-вриједне-74-милиона-еура/)“, поручују из УРЕ.
Они надаље наводе и саопштење Владе од 24.02. 2019. године када је најављено коначно отпочињање радова на клиници и податак да су средства за изградњу обезбијеђена из програма ИПА-е и из буџета Црне Горе.
„Тада је генерална директорица Директората за економију и пројекте у здравству Милица Шкиљевић изнијела податак да су средства за изградњу клинике обезбијеђена и да ће градња убрзо почети (хттп://www.ртцг.ме/вијести/друштво/231891/три-нове-клинике-у-кругу-кццг-коштаће-13-милиона.хтмл ) Исту најаву поновила је у октобру исте године (хттпс://www.вијести.ме/тв/емисије/нова-обећања-министарства-здравља-ево-када-це-почети-градња-клиника-за-психијатрију-инфективне-и-кожне-болести ) “, подсјећају из УРЕ.
Из ове партије кажу и да су реаговали на захтјев грађана на неподношљиво стање у Инфективној клиници 2. маја 2019. године и тада питали Владу шта се дешава са изградњом нове клинике и да ли су сва средства обезбијеђена, но, како кажу одговор нијесу добили.
“Како да знамо када Влада прича истину, 2018. или 2020? Оваква неозбиљност говори како се односите према држави и буџету. И на крају реците гдје је завршио новац из ИПА? Сада их јавно питамо да ли их је срамота што се на овај начин изругују са интелигенцијом црногорске јавности и захтијевамо да у најскоријем року поднесу рапорт грађанима на шта су отишла већ обезбијеђена средства из ЕУ и државног буџета за градњу клинике. Уколико не буду хтјели да одговоре УРА ће се обратити ЕУ поводом овог питања”, поручују они.
Закључују да је срамно за Владу једне државе да се на овај начин односи према грађанима и новцу из буџета и донација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest