УРА: Саопштење за јавност

Абазовић одговорио Марковићу: Црна Гора се брани истином, ухваћени сте као “Будва”

Лидер Грађанског покрета УРА др Дритан Абазовић поручио је премијеру Душку Марковићу, да ако му је свака истина као она изречена у његовом синоћњем интервју, онда тешко Црној Гори.

Абазовић је реаговао на прозивке Марковића у којима стоји порука Абазовићу да „не дозволи да га необавијештени и неуки сарадници брукају и пред Црном Гором и пред европском јавношћу“, јер по мишљењу Марковића Абазовић није добро упућен у пројекат изградње инфективне клинике КЦЦГ.

УРА је раније подсјетила да је Влада јос 2019. саопштила да је новац за изградњу инфективне клинике раније обезбијеђен из програма ИПА ЕУ и дијелом из буџета након што је Марковић на премијерском сату саопштио да ће прикупљени новац од донација НКТ-у усмјерити за изградњу инфективне клинике.

“Сугеришем премијеру Марковићу а и заинтересованој јавности да у неколико кликова на интернету он лично или његови сарадници виде шта је у име Владе у фебруару 2019. најављено око изградње инфективне клинике. Ради поједностављења, а лако је провјерити, тада је са званичне адресе из Владе речено да је новац за инфективну и за клинику за дерматовенерологију обезбијеђен из ЕУ програма ИПА и државног буџета”, казао је Абазовић.

“Дакле, или нисте говорили истину 2019. или 2020, али у сваком случају “ухваћени сте на дјелу”. За ово не треба никаква специјална памет, довољно је имати мало логике, морала и повјерења, а и повјерења у сараднике”, саопштио је лидер УРА.

Абазовић поручује да Марковић “умјесто да као прави државник прихвати грешку сопствене Владе те каже гдје је завршио новац из европских фондова за клинику, немушто и невјешто покушава да сакрије истину и јефтиним триковима покушава да замаскира чињенице”.

“И када год говорите о нечијој бруци, сјетите се да сте премијер Владе чији директори државних фирми које гомилају губитке у највећој економској кризи примају плату од преко 7000 ЕУР и гдје се бродовима, који су у власништву наше државе, и плове под заставом Црне Горе, преноси кокаин. Можда сте Ви или Ваши савјетници поносни на то, али будите сигурни да грађани нису”, наводи Абазовић.

Абазовић је указао да је УРА све вријеме пандемије коронавируса конструктивним настојањима помагала грађанима, да то чини и данас али да ће тако бити и убудуће.

“Борба за Црну Гору није било чије ексклузивно право и нама је драго што сте макар неке од наших предлога прихватили и на тај начин помогли грађанима. Предстоји тешки период за нашу економију и ми смо ту да све своје капацитета ставимо у служби грађана Црне Горе и спасавања све извјеснијег слома јавних финансија”, истакао је Абазовић.

“Али морам Вам рећи да као што никада нећемо одустати од својих идеја и програма за грађанску, демократску и еколошку Црну Гору као пуноправну чланицу ЕУ, исто тако нећемо одустати ни од истине. Разумијем да сте под притиском због нагомиланих проблема који сте за ових тридесет година створили са својом камарилом, али јефтина политичка прича и покушај да се неко омаловажи само зато што тражи да се положе рачуни, нису надмоћни у односу на чињенице. И молимо Вас одговорите јавности – гдје је раније опредијељени новац за изградњу инфективне клинике КЦЦГ? Јавност има право на то”, закључио је Абазовић у одговору Марковићу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest