УРА: Саопштење за јавност

УРА одговорила ДПС-у: Џаба се правдате, ухваћени сте у лажи

Упркос гебелсовштини режимских припејд медија на којима закључке изводи ДПС-ов Радуле Нововић, још једном ћемо укратко, ради црногорске јавности демистификовати преваре и неистине везане за изградњу Инфективне клинике КЦЦГ у Подгорици.
И ако би господин Нововић и посланички клуб ДПС-а радо избјегао чињенице које стоје уз оно што данима износимо у јавности, а поткријепљено је несумњивим доказима, оне су ту.
Дакле, не само да је Влада лагала јавност, већ смо од ЕУ сазнали да је и тотално неспособна јер већ двије године није у стању да спроведе тендер за Инфективну клинику.
Узалуд Нововић који преко наших леђа излази из анонимности, јефтиним политичким дискурсом жели да омаловажи Грађански покрет УРА, вјероватно изреволтиран што посљедњих дана излази на видјело каква се машинерија превара крије иза астрономских плата, шверца кокаина и буџетских малверзација. Међутим, пратећи његов досадашњи рад то му не пада тешко, јер је сам одбрао да служи корумпираној елити.
Влада Црне Горе је обманула јавност и то не једном, већ два пута. У фебруару 2019. године када су рекли да су сва средства обезбијеђена и да креће изградња клинике, као и 2020. године када се то заборавило па је премијер саопштио да ће се Инфективна клиника градити новцем прикупљеним из донација грађана.
Шта вам овдје господине Нововићу није јасно? Напомињемо да УРА у својим реаговањима није казала да је новац који је, из саопштења Владе из фебруара 2019. прикупљен у цјелости, за изградњу инфективне клинике потрошен. Вјероватно се од панике и страха онима који су одговорни за тај новац а то је Влада, привиђају нека ненамјенска трошења, што може бити врло индикативно у смислу утврђивања истине гдје је тај новац стварно и завршио.
И данас господине Нововићу постављамо иста питања:
-Гдје је новац за који сте 2019. године рекли да је у цјелости обезбијеђен за изградњу Инфективне клинике? Ако је на рачуну саопштите то јасно и гласно.
-Зашто би данас усмјеравали донације уплаћене на рачун НКТ-а за изградњу Инфективне клинике када сте 2019. изашли са саопштењем да је новац у цјелости обезбијеђен? И реците истину макар свијет пропао – јесте ли лагали 2019. или 2020? Или пак то чините у континуитету, баш као што сте рекли да брод “Будва” нема везе са нашом државном фирмом.
Нововићу ако вам је свака истина оваква, боље да наставите оно по чему сте препознати у Скупштини Црне Горе. Не јављајте се више за ријеч.
УРА це наставити Црну Гору да брани истином! Ову су елементарна и јако једноставна питања на која сте дужни да одговорите јавности која је већ тридесет година навикнута на преваре и обмане којима се свакодневно служите. Истини на вољу све мање вјешто а све више аматерски.

РАДИ ИНТЕРЕСА ЈАВНОСТИ И УТВРЂИВАЊА ПОТПУНЕ ИСТИНЕ МОЛИМО ВАС ДА У ОБЈАВИ САОПШТЕЊА УВРСТИТЕ И СЛИКЕ КОЈЕ ВАМ ШАЉЕМО У ПРИЛОГУ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest