УРА: Шверц кокаина државним бродом је ново брукање Црне Горе

ГРАЂАНИ ЈОШ ВРАЋАЈУ КРЕДИТ ЗА БРОД „БУДВА“
УРА: Шверц кокаина државним бродом је ново брукање Црне Горе

Свега годину дана након што је на црногорском школском броду „Јадран“ пронађено и заплијењено чак 50 килограма кокаина, данас је на државном броду „Будва“, који плови под нашом заставом и са црногорском посадом, заплијењено нових 500 килограма кокаина.

У питању је ново брукање наше државе, чије криминалне групе годинама доминирају листама међународног криминала, а чиме се жестоко нарушава углед наше државе, указали су у Грађанском покрету УРА.

УРА је реаговала поводом данашње запљене чак пола тоне кокаина на броду „Будва“, који је синоћ усидрен у луци у Хамбургу.

„У питању је брод чију су израду у кинеском бродоградилишту „Јиженг“ платили црногорски грађани, а који је свечано отворио предсједник Скупштине а тадашњи министар саобраћаја, Иван Брајовић. Просто је невјероватно да „капиталне инвестиције“ Црне Горе служе за организовани шверц наркотика, док грађани још увијек враћају кредите за њихову израду“, указали су у Грађанском покрету УРА.

УРА подсјећа да сва ова дешавања само подгријавају и дају на значају бројним оптужбама, да власт државу користи као „полигон за сопствени криминал“.

„Јер како другачије објаснити, да држава са највећим бројем полицајаца по глави становника у Европи, није у стању да расвијетли ни дио криминалних активности, а да криминални кланови годинама тероришу грађане Црне Горе, региона и свијета. Са константним брукањем Црне Горе се коначно мора престати, а први корак у том правцу мора бити откривање улоге свих оних, који свјесно (п)одржавају бројне криминалне активности“, указали су у покрету УРА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest