УРА Вељовићу: Ваш ресторан је „Вивалди“, одакле вам стотине хиљада за виле, кола и станове

Грађански покрет УРА одговорио је директору Управе полиције Веселину Вељовићу на његове тврдње да „не посједује кафић у Будви“.
„Узалуд се кријете иза свог таста, господина Дарка Рогошића, јер свако у Црној Гори зна да је он само параван за ваше ресторане, виле, пословне просторе и станове. Ваш ресторан се зове „Вивалди“ и налази се у улици Жртава фашизма 61 Розино у Будви. Ово је једина истина и џабе се трудите да то прикријете, као што се годинама сакривали да сте са платом од хиљаду еура возили БМW X6 џип од преко 80 хиљада еура“, указују из покрета УРА.
УРА је позвала Веселина Вељовића да објасни грађанима како је дошао и до других скупоцјених некретнина.
„Објасните грађанима како сте купили стан од 135 квадрата на престижној локацији када то не кореспондира са вашим пријављеним примањима. Реците одакле вам новац за луксузне аутомобиле који коштају и по 80 хиљада еура. Док остали припадници полиције раде за плате од пар стотина еура и док их тјерате да понижавају себе и професију којој припадају, те да туку грађане и бране криминал Демократске партије социјалиста (ДПС), ви се бахатите без покрића и уживате у луксузу као да сте којекаква старлета. Све ове неправилности хоћете да сакријете иза заставе коју сте штипавицама окачили на балкон, у некаквом трагикомичном покушају новог експлоатисања државе и њених симбола за Ваше лично добро“, указују у покрету УРА.
УРА је подсјетила Вељовића да је „својим несавјесним поступањем у случају Лименка, а опет радећи за интересе ДПС-а и Аца Ђукановића, државу чију заставу штипавицама излаже оштетио за преко 10,5 милиона еура“.
„Да је нормалне државе, Ви и такви попут Вас могли би у зграду Управе полиције ући само да дате изјаву, у случајевима које би Специјално државно тужилаштво (СДТ) морало водити око „Лименке“ и бројних других примјера корупције, у којима је државна имовина брутално оштећена. И Вама је то итекако познато, због чега сте спремни на све, па и на пребијање сопствених суграђана, како до те нормалне државе засноване на владавини права не би никада дошло, а како би Ви и људи око Вас могли наставити да експлоатишу све благодети корумпираног и хаотичног система који ДПС деценијама гради“, указала је УРА.
УРА је позвала Вељовића да не обмањује јавност и да не хушка полицајце на нечасне радње, јер тиме „Црну Гору гура у нове сукобе и нову нестабилност“.
„Умјесто што нападате Грађански покрет УРА и људе који се боре за поштену, грађанску и демократску Црну Гору, боље би било да преконтролишете државне бродове и видите да се која паклица није случајно негдје загубила. Или макар замолите своје реномиране партнере да сами преконтролишу бродове којима управљају, да не би њемачка полиција убирала плодове туђег рада“, указали су у Грађанском покрету УРА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest