Урнебесни „ЈаДни сервис“: Свјетски дан холокауста обиљежили уз поруку АНТИСЕМИТИЗАМ НАШ ЈЕДИНИ ПУТ!

Ова скандалозна порука превазилази границе медијских гафова и сврстава се у ред најбизарнијих порука због које је неопходно да одговара комплетно руководство Јавног сервиса

Фото: Фејсбук/Небојша Бабовић

Данас, 27. јануара, широм свијета се обиљежава Свјетски дан холокауста, који је према одлуци Уједињених нација у новембру 2005. године установљен је као Међународни дан сјећања на жртве Холокауста.

Иако је антисемитизам окарактерисан као једна од највећих пошасти савременог доба, црногорски јавни сервис је овај дан обиљежио поруком АНТИСЕМИТИЗАМ НАШ ЈЕДИНИ ПУТ.

Да проблем буде још већи, уредништво Јавног сервиса је плагирало изјаву предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића који је, између осталог, изјавио да антифашизам обухвата и борбу против антисемитизма.

Изјава Алексе Бечић (Фото: Принтскрин)

Ова скандалозна порука превазилази границе медијских гафова и сврстава се у ред најбизарнијих порука због које је неопходно да одговара комплетно руководство Јавног сервиса.

Тим поводом огласио се и аналитичар Небојша Бабовић, који је на свом Фејсбук профилу детаљно елаборирао овај скандал.

„Ако се после ове бруке не смијени комплетна гарнитура у јавној срамоти званој РТЦГ, немамо о чему да причамо даље. Свјетски дан холокауста ова јавна медијска кућа је обиљежила поруком „антисемитизам је једини пут“. Осим што је ова ужасна порука стављена као један од ударних наслова, она је успут приписана Алекси Бечићу као „антифашизам и антисемитизам остају наше трајно опредјељење“. Бечић то наравно није рекао. Да не дужим, имамо скандал прве врсте у најави. А не знам ни што се чудимо од сигурне Томпсонове куће“, написао је он.

Подсјетимо, према дефиницији антисемитизам представља нетрпељивост, мржњу или предрасуде према Јеврејима, као религијској групи или нацији.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *