В.д. врховног државног тужиоца пријети казнама затвора и до 12 година

„Желим да подсјетим да је за најтеже посљедице изазване кривичним дјелима против здравља људи прописана казна затвора и до 12 година. Ипак се надам да ће потребе за реакцијом Тужилаштва бити све мање, односно да ће се максимално смањити број оних који не разумију озбиљност ситуације.

foto: novosti.rs

В. д. врховног државног тужиоца, Ивица Станковић, придружио се директору Управе полиције, Веселину Вељовићу, и запријетио православним вјерницима озбиљним санкцијама уколико не буду поштовали мјере које је донијело НКТ.

Оцијенио је да ситуација захтијева дисциплину и одговорност, те да је на Државном тужилаштву обавеза да реагује у свим случајевима непоштовања прописаних мјера надлежних институција, и истакао да управо то и раде и радиће и убудуће, како би заштитили све грађане Црне Горе и како бисмо сачували већину одговорних грађана који се у потпуности придржавају донијетих прописа.

Рекао је да је увјерен да ће се вјерници православне вјероисповијести, попут католика, придржавати свих прописаних мјера, да ће се вјерски обреди обавити сходно мјерама које је прописало Национално координационо тијело, а да ће вјерници празник обиљежити у кругу својих најближих.

Истовремено је упозорио све оне који нијесу дисциплиновани да ће тиме изазвати одлучну реакцију Тужилаштва и да ће сносити кривичну одговорност због несавјесног понашања јер, тврди Станковић, закон је једнак за све.

„Желим да подсјетим да је за најтеже посљедице изазване кривичним дјелима против здравља људи прописана казна затвора и до 12 година. Ипак се надам да ће потребе за реакцијом Тужилаштва бити све мање, односно да ће се максимално смањити број оних који не разумију озбиљност ситуације.“, закључио је в. д. Станковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest