Ванредна Скупштина АБА лиге 16. априла


Ванредна Скупштина АБА лиге биће одржана 16. априла, објавили су београдски медији.

По писању медија из Србије, предсједник ФМП Ђорђе Аврамовић, који тренутно предсједава регионалним такмичењем, клубовима је упутио позив на ову сједницу. Београдски ФМП је то и потврдио.

– Ђорђе Аврамовић је као предсједавајући регионалног такмичења АБА лиге, заједно са члановима ротирајућег председништва у коме се налазе и потпредсједници, Ђорђије Павићевић (КК Морнар) и Жељко Жилавец (КК Задар) упутио 31.марта позив за ванредну Скупштину АБА лиге.

Сједница је уредно заказана за 16. април и позив је упућен свим клубовима АБА лиге од стране јединог легитимног тијела који може да сазове Скупштину, а то је предсједништво АБА лиге у наведеном саставу. Нјегов легитимитет је потврђен и на двије Скупштине АБА лиге одржане 16. 7. и 23.7.2020. године у складу са важећим актима Аба лиге.

ФМП сматра да предстојећа Ванредна Скупштина 16. априла представља идеалну прилику да на опште задовољство, лигу свих клубова, вратимо у оквире закона и наставимо да развијамо АБА лигу за опште добро кошарке у цијелом региону – стоји у саопштењу.

Јавно је објављен и званични допис клубовима, позив на ову сједницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *