Блумберг: Вашингтон све више притиска Европу да одобри антируске санкције

Вријеме читања < 1 минут

Вашингтон је појачао притисак на партнере у Европској унији како би се брже договорили и одобрили низ санкција против Русије, пише „Блумберг“

Како наводе извори листа, Сједињене Америчке Државе забринуте су јер Брисел одуговлачи са ограничењима, иако преговарачки процес траје већ неколико седмица.

„Администрација америчког председника Џоа Бајдена такође је претресла низ могућих акција Москве које би, према њиховом мишљењу, требало да изазову узвратне мере. Поред увођења трупа у Украјину, реч је и о покушајима да се организује државни удар против украјинског председника Владимира Зеленског као и о другим акцијама усмереним на дестабилизацију његове владе“, пишу аутори чланка, позивајући се на званичнике упознате са ситуацијом.

Подсетимо, амерички сенатори из владајуће Демократске странке раније су представили предлог закона о новим санкцијама против кључних сектора руске привреде, државног дуга и првих лица државе, укључујући председника Владимира Путина, које би Вашингтон могао да уведе уколико ситуација у и око Украјине ескалира.

Међутим, Русија већ месецима, из дана у дан, понавља да нема никакву намеру да се војно меша у ситуацију у Украјини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest