Вељовић премијеру: Недостојно се понашате функцији коју обављате, лакомислено саопштавате неистине грађанима

Вријеме читања 2 минута


Веселин Вељовић
Премијер Здравко Кривокапић је, изгубивши ауторитет код својих министара и скупштинске већине, очигледно остао само да влада јавним прогласима, писаним и усменим обраћањима, саопштио је савјетник за одбрану и безбједност Предсједника Веселин Вељовић, у реаговању на премијерову тврдњу да Вељовић организује протесте и управља Патриотско комитским покретом.

Он поручује да је те оптужбе недавно одбацио и зато данашњу изјаву премијера схвата као малициозно пребацивање одговорности за дестабилизацију државе, која је посљедица поступака Кривокапићеве незнавене Владе.

“Ви сте господине Кривокапићу извели људе на улице, а не Веселин Вељовић. Ви сте уз све проблеме са којима се наша држава суочава, као приоритет поставили етнички инжењеринг на штету Црногораца и мањинских народа. Зато, када сљедећи пут будете тражили кривца за бунт народа и протест против ваших напора да по сваку цијену обездржавите Црну Гору, промијените њену демографску структуру и уништите њено грађанско биће, довољно је само да погледате у огледало – и наћи ћете га”, навео је Вељовић.

Он је поручио Кривокапићу да се недостојно понашате функцији коју обавља јер саопштава грађанима неистине у поводу важних тема о којима лакомислено и еуфорично али прије свега без чињеница говори.

“Дакле, Црногорске комитске и патриотске организације су легитимне и легалне групе грађана који се боре за очување Црне Горе и црногорског националног и грађанског идентитета. Ако вам је свака истина као ова да ја предводим наведене организације онда грађани ове државе треба да буду озбиљно забринути куда ваша неспособна дружина води ову поносну државу”, истакао је Вељовић.

Он је додао да је премијер већ препознат као особа која не држи ријеч па од њега све што каже и није важно и значајно јер то већ нико не доживљава за озбиљно.

“Истина је да патриотске организације не водим, нијесам њихов члан и немам било какве везе са њиховим активностима али поштујем њихов рад уз увјерење да ће их бити све више свакога новог дана. Радије са њима и један дан, него са душманина свега црногорског”, закључио је Вељовић.

CDM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest