ВЕШОВИЋ: КО ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА ОНЕ КОЈИМА ПРЕГЛЕД ВИШЕ НЕ МОЖЕ ПОМОЋИ⁉️

Стефан Вешовић, члан Главног одбора Праве Црне Горе

“Сви пацијенти који у периоду од 21. септембра до 26. октобра, због обуставе рада, нијесу обавили специјалистички или субспецијалситички преглед, биће позивани за добијање новог термина”, саопштено је из КЦЦГ.

Уколико вас ова вијест није претјерано погодила, налазите се у групи срећних људи који нису имали потребу да чекају неки од ових прегледа у овом термину. Налазите се у групи оних којима нико близак није чекао на ово и налазите се у невјероватно срећној групи људи који нису изгубили некога чекајући специјалистички преглед у КБЦ-у, кровној здравственој институцији у држави. Институцији која је сервис грађана.

Уз апсолутно поштовање и уважавање свих медицинских радника и њихових напора у новонасталој ситуацији, морамо ствари сагледати рационално. Изгубили смо разум првог дана појаве Ковид-19, вријеме је да се мало стабилизујемо. Да ли се водила евиденција људи који због одуговлачења и преседанског престанка рада можда и најбитнијег дијела здравственог система (што специјалистичка дијагностика свакако јесте), неће дочекати следећи преглед или ће следећи преглед доћи прекасно? Ко ће бити одговоран за то? Ко је био одговоран за потпуно погрешне потезе направљене у здравству од почетка епидемије? Хоће ли то опет бити непослушни грађани, Црква, Србија или Русија?

Да ли смо дозволили да људи пате и умиру од других болести да би (што је веома дискутабилно) спријечили раст броја заражених од Ковид-19? Изгледа да јесмо. Да ли су све мјере за ширење епидемије биле погрешне? Вјероватно јесу, јер како би другачије били шампиони Европе у негативним статистичким подацима везаним за Ковид-19.

Вријеме је за одговорност. Права и обавезе иду руку под руку. Не могу права без обавеза, не може управљање, нити обављање било којег посла без одговорности, а посебно ако је тај посао везан за здравље и животе великог броја људи. Одговорност, од сад па на даље! На сваком мјесту. У свакој одлуци.

Истовремено, исказујемо пуно поштовање за жртву и напоре које љекари и остали медицински радници подносе у овим временима. Хвала вам и надамо се да ћете у блиској будућности добити управу коју заслужујете и која неће својим неразумним одлукама бацити од ноге сав ваш труд и рад.

One thought on “ВЕШОВИЋ: КО ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА ОНЕ КОЈИМА ПРЕГЛЕД ВИШЕ НЕ МОЖЕ ПОМОЋИ⁉️

  1. Bravo za analizu mladog Stefana u ovo vrijeme covid histerije. Strasno je sto od marta ove godine gradjani nemaju nikakvu mogućnost da se liječe od teških bolesti. Evidenciju broja umrlih od kancera, kardio-vaskularnih, autoimunih bolesti, u ovoj državi ne vodi niko. Nasuprot tome na dnevnom nivou smo bombardovani podacima o broju zarazenih cividom, od kojih mnogi nemaju nikakvih simptoma.
    Nova vlast mora pod hitno da rasformira nelegalno tijelo tzv NKT i da pristupi obnovi urusenog zdravstvenog sistema države.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial