Вибер покреће нову услугу: Ускоро могуће слање новца другима

Вибер шири пословање на дигитална плаћања с мобилним новчаником који ће ускоро бити доступан унутар “Вибер” апликације, саопштила је данас компанија „Ракутен“.

Фото: Pixabay

Нова функција ће омогућити корисницима „Вибера“ слање новца другим особама и пословним субјектима као и постављање дигиталног новчаника за складиште новца, за почетак еура.

Компанија планира и ширење на друге валуте, заједно с новим услугама које ће ускоро бити доступне.

У почетку, плаћања путем „Вибера“ бити ће доступна у Грчкој и Њемачкој, а у будућности ће се проширити и на друге државе.

Додавање новца у дигитални новчаник биће могуће путем “Мастеркард” и “Виза” картица и локалних банака. Како би могао пружити лиценциране услуге плаћања на првим тржиштима, “Вибер” се удружио с „Рапидом“, глобалном компанијом која се бави финансијама.

„Рапид“ ће имплементирати своје услуге обраде плаћања у “Вибер” апликацију. Након доступности у више земаља, корисници “Вибера” моћи ће приступити великом броју додатних финанцијских услуга, укључујући:

-Плаћања с “Вибера” на “Вибер” новчаником за домаће и прекограничне трансакције у еурима, с плановима за скоро увођење других валута

-Банковни преноси за плаћање рутинских трошкова попут рачуна за струју

-Попусти и награде локалних партнера

Компанија тврди да ће плаћања бити приватна, безбједна и заштићена „end-to-end“ енкрипцијом.

Ракутен у свом саопштењу наводи да „Viber pay“ ускоро стиже у остале регионе свијета.

Извор: цдм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest