Вјештаци утврдили: Николић није уплаћивао новац за ПзП

У подгоричком Вишем суду дана је настављено суђење у премдмету за стварање криминалне организавије, гдје је међу оптуженима Небојша Медојевић, лидер ПзП-а, и бизнисмен Момир Николић.

Вјештаци економске струке су утврдили да Николић није уплаћивао новац на рачуне оптужених и ПзП-а. Навели су да није пронађена веза Николића са ПзП као ни других оптужених.

-Нисмо евидентирали ни једну такву трансакцију од стране Николића, према ПзП-у, ни према Медојевићу и окривљенима. Као ни обрнуто. Нисмо нашли ни једну трансакцију од било којег оптуженог према Момиру Николићу. Нисмо нашли да је уплаћиван новац- одговорио је вјештак на једно од питања оптуженог Медојевића.

Подсјећамо, лидер ПзП-а Небојша Медојевић и бизнисмен Момир Николић, оптужени су да су током 2016. године на територији Црне Горе организовали криминалну организацију са циљем вршења кривичног дјела прање новца, ради стицања незаконите добити и моћи.

Оптужницом су обухваћени и директор ПзП-а Дејан Вујисић, технички секретар партије Жељко Шћепановић, Гордан Конатар, Ива Павловић, Петар Драшковић, Лука Радуновић, Владислав Булатовић, Никола Јовановић, Александар Секулић, Младен Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest