Влада Црне Горе сјутра расправља о Темељном уговору

Вријеме читања < 1 минут

Влада би на сјутрашњој сједници требало да расправља о Темељном уговору са Српском православном црквом (СПЦ). 

Сједница ће почети у 10 сати .

dritan patrijarh
foto: Vlada CG

Информацију о уговору припремило је Министарство правде, а члановима Владе сјутра ће је представити министар Марко Ковач. 

Одмах након што информација о Темељном уговору „прође“ Владу, приступиће се завршним разговорима са Српском православном црквом и коначном договору.

Извори „Дана“ тврде да би до краја јуна требало да се заврши усаглашавање текста, а онда би био договаран термин за потписивање Темељног уговора.

Уговор између државе Црне Горе и Српске православне цркве потписаће црногорски премијер Дритан Абазовић и патријарх српски Порфирије.

Потпредсједник Владе и лидер СНП-а Владимир Јоковић казао је јуче да је основни разлог зашто су дио ове Владе управо Темељни уговор.

– Какав ће он бити, то зависи од СПЦ. Ако буде прихватљив СПЦ-у прихваљив је и нама. Не интересује нас ко ће се противити неким одлукама- категоричан је био Јоковић.

Према незваничним информацијама „Дана“, Темељни уговор између Црне Горе и СПЦ већ је усклађен и само треба да прође формалности на Влади.

Наши извори сматрају да би до потписивања уговора могло доћи и за двије неђеље. Има и оних који мисле да га тек треба ускладити, али да то неће бити проблематично.

У Српској православној цркви „Дан“ није могао наћи саговорника који би желио да прича о овој теми, а сви очекују да до потписивања Темељног уговора дође врло брзо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest